Miniatūrais pinčers

1 min


Miniatūrais pinčers ir mazs, bet izturīgs. Tā raksturīgākās īpašības ir tā enerģiskums, pilnīga pašpārvaldība un augsts pacēlums. Tas ir izturīgs un modrs. Apmatojums ir gluds, ciets un īss. Tas ir ziņkārīgs, rotaļīgs, drosmīgs un brašs. Tas saglabā terjeram līdzīgas īpašības un tam ir tendence būt spītīgam un neatkarīgam.

Miniatūrais pinčers

Galvenie raksturlielumi:

Augums:  25-30 cm

Svars: 4-5 kg

Dzīves ilgums: 12-15 gadi

Vēsture: Zināms kā “Min-Pin”, Miniatūrais pinčers ir audzēts Vācijā simtiem gadu. Viena teorija ir tāda, ka tas tika izveidots, lai iegūtu mazāku Pinčeru un citu vācu suņu veidu. Tā bija viena no šķirnēm, kas iekļauta Pinčeru-Šnauceru Klubā, kas tika izveidots Vācijā 1890. gados.

Personība: Šīs šķirnes suņi ir gudri, enerģiski, draudzīgi, rotaļīgi un sirsnīgi.

Dzīves stils: Šie suņi ļoti labi jutīsies dzīvojot dzīvoklī, jo ir aktīvi arī iekštelpās. Vienmēr vajadzētu parūpēties, lai tiem nav auksti, jo tiem ir samērā plāna spalva.

Bērniem draudzīgi: Šie suņi ir piemēroti ģimenēm ar bērniem, jo ir rotaļīgi, aktīvi un sirsnīgi.

Aktivitāšu nepieciešamība: Mazajiem pinčeriem noteikti nav vajadzīgas garas un smagas ikdienas fiziskās aktivitātes, taču tos tāpat noteikti būtu jāizved garā pastaigā svaigā gaisā. Nedrīkst aizmirst ar tiem nedaudz parotaļāties.

Retas kopšanas procedūras: Šiem suņiem ir ļoti īsa un plāna spalva, tādēļ īpašas kopšanas procedūras nav nepieciešamas.

Vidēji viegla apmācība: Apmācībai jābūt regulārai un daudzveidīgai. Ja tā tāda ir, tad šie suņi ātri vien apgūs paklausību un komandas. Galvenais – nevajadzētu šos suņus izlutināt!


Close